NEWS & MEDIA

Blog post

2021-12-30

Claras nyårskarameller

Rekord i antal studenter, förlängt förtroende hos våra partners och ett växande team! Det är bara några av nyårskaramellerna som vår VD Clara väljer när hon sammanfattar året.

Det har hänt mycket hos Help to Help under 2021, och när jag knyter ihop säcken för året är det fem saker som jag är extra stolt och glad över. 


Rekordmånga nya studenter

Under 2021 antog vi 155 studenter - det är fler än någonsin förut! Och i januari kommer ytterligare 40-50 studenter få det positiva beskedet att de har antagits till vårt stipendieprogram. Det här innebär att omkring 200 nya läkare, ingenjörer och entreprenörer kommer ta examen om några år och bli changemakers i Tanzania och Uganda. Det är vi väldigt stolta över!


Ny instruktörsutbildning och corona-anpassade aktiviteter

Pandemin tvingade oss, precis som de flesta verksamheter, att jobba på nya sätt. För oss innebar det bland annat att vi lanserade en instruktörsutbildning för våra stipendiater. De får lära sig hur man ordnar workshops och lär ut kunskap på ett roligt och inspirerande sätt för att själva kunna arrangera aktiviteter i mindre skala för sina kurskamrater. På så vis kan vi nå ut till fler studenter i fler regioner och fler studenter får en väg in på arbetsmarknaden! 



Möten över gränserna - alla  changemakers i Tanzania och Uganda samlades digitalt för första gången.

En av våra värderingar inom Help to Help är “glädje”. Det är viktigt för oss att ha roligt när vi arbetar och att våra aktiviteter för studenter ska genomsyras av glädje. Det ska vara roligt att lära! Ett tillfälle under året då glädje varit särskilt framträdande är när vi samlade alla våra stipendiater i Tanzania och Uganda, våra changemakers, för ett webbinarium för första gången. För två år sedan hade det inte gått på grund av bristande internetuppkoppling och att den digitala kompetensen saknades bland stipendiaterna.  Men utvecklingen har gått snabbt de senaste åren och nu gick det alldeles utmärkt. 


Fortsatt förtroende från våra samarbetspartners

Långsiktiga partners är A och O för att vi ska kunna fortsätta expandera och testa nya koncept. Därför är vi oerhört glada för att våra företagspartners Moderna Försäkringar, Bravura och Clara Consulting valde att förlänga sina samarbeten med oss. Tillsammans med Tetra Laval, Centigo, Nox Consulting, Doctrin, privata givare och filantropiska investerare investerar ni i utbildning och framtidens changemakers - TACK!


Help to Help-teamet växer!

I oktober utökade vi teamet i Tanzania med den nya rollen IT Systems & Digital Inclusion Manager. Epifania Mhagama kommer i rollen arbeta med hur vi kan öka vår effekt genom fler digitala inslag i våra aktiviteter och hur vi kan använda teknik på ett ännu smartare sätt internt. Nu består vårt team av sex stjärnor i Tanzania och två i Sverige. Håll utkik i januari för fler nyheter angående vårt team!

Från vänster: Angel Mnzava, Naomi Shimba, Clara Luthman, Epifania Mhagama, Hagai Mayage, Malin Cronqvist, Nanzige Kayola och Andrew Mwakalebela.


Tack till er alla för att ni är en del av Help to Help-familjen och är med på vår resa! 


Gott nytt år,

Clara Luthman, VD


Läs mer i artikeln här.

 DONATE NOW!