HEAD OF GROWTH & 
FUNDRAISING

HEAD OF GROWTH & FUNDRAISING


Välkommen till en fantastisk tillväxtresa!
Help to Help är en innovativ och snabbväxande organisation som genom crowdfunding och samarbeten med företag och filantroper möjliggör högskoleutbildning i Tanzania och Uganda. Du kommer att bidra genom ditt arbete med partnerskap, att säkra finansiering och stärka Help to Helps kommunikation så att vi tillsammans kan möjliggöra utbildning för tiotusentals studenter.

Hur kommer du bidra? 
Help to Help befinner sig i en mycket spännande tillväxtfas. Vi söker en Head of Growth and Fundraising som ska skapa nya och vidareutveckla existerande samarbeten med filantroper och företagspartners samt på kreativa sätt arbeta med insamling från allmänheten. I rollen ingår också ansvar för kommunikation och varumärke - ett arbete du driver tillsammans med teamet och externa byråer. Med fler partners och en ökad varumärkeskännedom kan vi göra skillnad för fler unga studenter.

Vårt erbjudande
Help to Help arbetar med några av världens största och viktigaste samhällsutmaningar - tillgång till utbildning och jobb för ungdomar i några av världens snabbast växande länder. För oss som team är det viktigt att det vi gör om dagarna är meningsfullt, att vi utmanar varandra och levererar resultat - men också att vi har kul och skrattar ihop. Rollen innebär en stor kreativ frihet och en möjlighet att forma Help to Helps arbete från strategi till genomförande vad gäller partnerskap, finansiering och kommunikation. Vi erbjuder en mycket varierad roll i en snabbrörlig, internationell och entreprenöriell miljö med stora utvecklingsmöjligheter. Du tillhör teamet i Sverige som är baserat på Norrsken House i Stockholm och rapporterar direkt till Managing Director. En till ett par gånger om året reser du tillsammans med våra partners till Tanzania och Uganda där Help to Help har verksamhet och resten av teamet är baserade. 

Dina huvudsakliga arbetsområden
‍‍
  • Skapa förutsättningar för tillväxt och ökade intäkter genom att vidareutveckla koncept för partnerskap och paketera erbjudanden gentemot företag och filantroper.
  • Leda hela försäljningsprocessen genom att identifiera potentiella partners, initiera kontakt och ansvara för all dialog som leder fram till ett partnerskap.
  • Underhålla och vidareutveckla befintliga partnerskap och som en del av detta säkerställa att aktiviteter genomförs i enlighet med samarbetsavtal och ansvara för återrapportering och uppföljning till givare.
  • Kravställa, leda och koordinera Help to Helps kommunikativa arbete i relation till de kommunikationsbyråer vi arbetar med för att nå målsättningar om ökad varumärkeskännedom och ökad insamling. Arrangera insamlingsaktiviteter gentemot både företagspartners och privata givare.
  • Driva arbetet att utveckla och förbättra rutiner för hur vi ska arbeta effektivt med partnerskap, finansiering och kommunikation. Du har stora möjligheter att påverka i rollen och att ta ägandeskap, inte bara för dina egna projekt och ansvarsområden, men också för hur organisationen ska utvecklas och växa.
  • Omvärldsbevaka, analysera och informera om verksamhetskritisk information i syfte att förstå framtida trender.

Vem du är?
För att trivas hos oss bör du vara en nyfiken, kreativ relationsbyggare som gillar att ta nya kontakter och få saker att hända. Du bör gilla utmaningar och drivas av att uppnå resultat och generera intäkter. 

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen och har arbetat minst två år inom näringslivet eller i liknande en roll som denna inom ideell sektor. Vi ser framför oss att du har erfarenhet av relationsbyggande, försäljning samt vet hur man tar fram koncept och paketering samt driver säljprocesser. Du har en god förståelse för varumärkesbyggande kommunikation och hur det är kopplat till partnerskap och insamling. 

Vidare har du god förståelse för branschöverskridande samarbeten och har kunskap om drivkrafter hos aktörer inom näringslivet. Du har förmågan att förstå och lyssna in målgruppens behov och på ett attraktivt sätt paketera och presentera vår verksamhet på ett framgångsrikt sätt. 
Du har dokumenterat goda meriter vad gäller att leda, koordinera och själv genomföra projekt - internt såväl som externt. Rollen kräver god samarbetsförmåga, öppenhet och en vilja att ta hjälp och hjälpa andra i teamet när det behövs. Du talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska. 

Så söker du rollen
Fyll i formuläret längre ner med dina uppgifter, ladda upp ditt CV och skriv en motivering till varför du söker rollen som Head of Growth and Fundraising. Sista ansökningsdag är 30/8, men vänta inte med att skicka in din ansökan eftersom urval och intervjuer sker löpande. Eventuella frågor besvaras gärna av Malin Cronqvist, 0704-087474.

Om Help to Help
Help to Help utmanar hur traditionellt bistånd fungerar. Vi existerar för att vi är övertygade om att man kan förändra världen med kunskap. Genom crowdfunding och samarbeten med företag, filantroper och stiftelser skapar vi möjligheter för unga i Tanzania och Uganda att läsa vidare på lokala universitet och högskolor. När våra studenter tar examen och kliver ut i arbetslivet som lärare, läkare, ekonomer och ingenjörer kan dem inte bara hjälpa sig själva och uppnå sina drömmar, utan också ta sina familjer ur fattigdom och bli förebilder för andra.

Sedan starten 2010 har vi crowdfundat stipendier för högskoleutbildning för 535 unga tjejer och killar i Tanzania och Uganda och stärkt fler än 6000 studenter med kunskaper som krävs för att skaffa ett jobb såsom IT, CV-skrivande och entreprenörskap. Help to Help har flitigt uppmärksammats i media och har mottagit flera utmärkelser ör sitt innovativa och transparenta crowdfunding-koncept och sätt att göra skillnad med hjälp av digitala lösningar och ett långsiktigt tänk. 
‍‍
Ort: Stockholm med goda möjligheter att jobba deltid på distans
Publicerat: 2021-06-30
Deadline: 2021-08-30
Omfattning: Heltidstjänst, provanställning 6 månader
Arbetsplats: Help to Helps kontor på Norrsken House, Birger Jarlsgatan 57C i Stockholm med goda möjligheter att delvis arbeta på distans.
Arbetstider: I genomsnitt 40 timmars arbetsvecka, med säsongsvariation i arbetsbelastningen och möjlighet till flex.
Ersättning: Fast lön. Pension i nivå med kollektivavtalsbestämmelser. Fem veckors semester.
Tillträde: Enligt överenskommelse, under hösten 2021

OUR TEAM

OUR TEAM

We are a passionate team based in Stockholm, Sweden and Dar es Salaam, Tanzania.
Business Law
Jenni Ginström
ACTING MANAGING DIRECTOR
Loves to swim regardless of water temperature, perhaps thanks to Finnish DNA. Big sauna fan for the same reason.
Geoinformatics
Husna Mwenda
Assistant admin & finance
Smiles most of the times. Loves to read books but falls asleep reading half a chapter.
International Development and Management
Jeanna Isacson
Partnership & Communications
Master of multitasking in the kitchen, attempting to cook three dishes simultaneously but often confusing ingredients.
EDUCATION
Fatuma Komba
INTERN FINANCE
Clear as mud an affable person
ECONOMICS
Benjamin Gustafsson
Management Assistant
A self-proclaimed film enthusiast who only reads about movies, but rarely ever watches them
Political Science
Clara Luthman
Managing Director
Has a messy apartment but loves to plan her vacations in Google spreadsheet six months in advance.
Political Science
Naomi Shimba
Regional Director East Africa
A die hard fan defending her football team Man City to the last minute. Always up for competition and games.
Political Science
Andrew Mwakalebela
Project Manager
Likes to go to night clubs but doesn't know how to dance (according to himself). Has a blog with job opportunities but never applied for any himself.
Information Systems
Epifania Mhagama
IT Systems & Digital Inclusion
Data enthusiast. Loves swimming, but is afraid of water.

OUR BOARD

OUR BOARD

Christian Appel
Board member
Founding Partner, WorkShop The Retail Agency
Erik Bäck
Board Alternate
Chief Technology Officer, Campusbokhandeln
Gazal Casselborg
Board member
Chancellor, The Swedish Police Union
Malin Cronqvist
Founding Board Member
Founder, Help to Help
Stefan Olsson
Board Member
Founder and Managing Partner, Plank Public Relations AB

 DONATE NOW!