NEWS & MEDIA

Press release

2022-11-17

Entreprenören Christian Appel invald i Help to Helps styrelse

Help to Help har valt in Christian Appel som ny ledamot i styrelsen i Sverige. Christian tillför värdefull erfarenhet från över 30 år inom ledarskap, entreprenörskap och försäljning med sin bakgrund på bland annat WorkShop International och Försvarsmakten.

Stiftelsen Help to Help har valt in Christian Appel som ny ledamot i styrelsen i Sverige. Christian tillför värdefull erfarenhet från över 30 år inom ledarskap, entreprenörskap och försäljning med sin bakgrund på bland annat WorkShop International och Försvarsmakten. Help to Help verkar för långsiktigt hållbar förändring i Tanzania och Uganda genom finansiering av högre studier för unga changemakers, samt arbetar för att överbrygga gapet mellan studenter och arbetsmarknad. 

- Jag har följt Help to Help länge och är imponerad över den resa som teamet hittills gjort. Det känns väldigt roligt att bli en del av Help to Help och få bidra i det viktiga arbetet med att möjliggöra utbildning för ännu fler unga changemakers i Östafrika, säger Christian Appel, ny styrelseledamot i Help to Help.

I styrelsen kommer Christian Appel att ha ett särskilt ansvar för sälj- och kommunikationsstrategiska frågor. Övriga styrelsemedlemmar är grundare och ordförande Malin Cronqvist samt ledamöterna Gazal Casselborg, Lina Jorheden och Stefan Olsson.

- Jag ser fram emot att ha Christian med ombord. Hans erfarenhet från företagande och komplex försäljning kommer att vara relevant för Help to Help i vårt arbete med att etablera fler långsiktiga partnerskap och samarbeten med företag och filantroper, säger Clara Luthman, vd på Help to Help. 

Help to Help har som mål att växa verksamheten till 2 500 studenter i sitt stipendieprogram år 2025, från dagens dryga 700. Under 2021 stod filantropiska givare och stiftelser för 54 procent av intäkterna. Företagssamarbeten stod för 32 procent och allmänheten/privata givare för 14 procent. Help to Help har ingen statlig finansiering.

För mer information, kontakta gärna:

Christian Appel, styrelseledamot Help to Help, 070-972 72 78, christian.appel@work-shop.se 

Clara Luthman, vd Help to Help, 070-799 17 39, clara@helptohelp.se 

Detta är Help to Help
Stiftelsen Help to Help skapar social impact genom investering i universitetsstudier för unga changemakers i Östafrika, i dagsläget Tanzania och Uganda. Verksamheten grundades 2010 av Malin Cronqvist och drivs som en hybrid mellan ett startup-bolag och en välgörenhetsstiftelse, med en digital affärsmodell och en entreprenöriell organisationskultur. 

Verksamheten består av två delar: stipendieprogrammet Scholarship Program samt Help to Help Academy, som vuxit fram i syfte att öka den kompetens som efterfrågas i arbetslivet och minska steget till ett fast jobb efter examen. Finansieringen kommer huvudsakligen från partnerskap med filantroper och företag, men även från privatpersoner. Help to Help har sju anställda i Tanzania och tre i Sverige.

Läs mer i artikeln här.

 DONATE NOW!