NEWS & MEDIA

Press release

2022-06-30

Kommunikationsstrategen Stefan Olsson invald i Help to Helps styrelse

Stiftelsen Help to Help har valt in Stefan Olsson som ny ledamot i styrelsen i Sverige. Stefan tillför värdefull erfarenhet från över 20 år inom kommunikation och pr med sin bakgrund på bland annat pr-byrån Prime och som fristående rådgivare till börsbolag och myndigheter.

Stiftelsen Help to Help har valt in Stefan Olsson som ny ledamot i styrelsen i Sverige. Stefan tillför värdefull erfarenhet från över 20 år inom kommunikation och pr med sin bakgrund på bland annat pr-byrån Prime och som fristående rådgivare till börsbolag och myndigheter. Help to Help finansierar högre studier för unga changemakers i Östafrika samt arbetar för att överbrygga gapet mellan studier och arbetsmarknad. 

- Jag har samarbetat med Help to Helps vd Clara Luthman tidigare, så det känns roligt att få möjlighet att jobba ihop igen i en annan kontext. Jag är imponerad över Help to Helps verksamhet och den effekt man skapar, inte bara för individer men för hela samhällen, och ser fram emot att få bidra i detta meningsfulla arbete, säger Stefan Olsson, ny styrelseledamot i Help to Help.

I styrelsen kommer Stefan Olsson att ha ett särskilt ansvar för kommunikationsstrategiska frågor. Övriga styrelsemedlemmar är ordförande Catharina Johansson Söderström, grundare och vice ordförande Malin Cronqvist, Gazal Casselborg och Lina Jorheden.

- Stefan blir ett välkommet tillskott till styrelsen. Hans gedigna kunskaper på kommunikationsområdet kommer att vara mycket värdefulla för Help to Help nu när vi står inför en expansion med ambitionen att öka antalet studenter i stipendieprogrammet markant, säger Clara Luthman, vd på Help to Help. 

Help to Help har som mål att växa verksamheten till 2 500 studenter i sitt stipendieprogram år 2025, från dagens dryga 600. Under 2021 stod filantropiska givare och stiftelser för 54 procent av intäkterna. Företagssamarbeten stod för 32 procent och allmänheten/privata givare för 14 procent. Help to Help har ingen statlig finansiering.

För mer information, kontakta gärna:

Stefan Olsson, styrelseledamot Help to Help, 070-855 11 85, stefan.olsson@plankpr.se 

Clara Luthman, vd Help to Help, 070-799 17 39, clara@helptohelp.se 

Detta är Help to Help
Stiftelsen Help to Help skapar social impact genom investering i universitetsstudier för unga changemakers i Östafrika, i dagsläget Tanzania och Uganda. Verksamheten grundades 2010 av Malin Cronqvist och drivs som en hybrid mellan ett startup-bolag och en välgörenhetsstiftelse, med en digital affärsmodell och en entreprenöriell organisationskultur. 

Verksamheten består av två delar: stipendieprogrammet Scholarship Program samt Help to Help Academy, som vuxit fram i syfte att öka den kompetens som efterfrågas i arbetslivet och minska steget till ett fast jobb efter examen. Finansieringen kommer huvudsakligen från partnerskap med filantroper och företag, men även från privatpersoner. Help to Help har sju anställda i Tanzania och tre i Sverige.

www.helptohelp.se

Läs mer i artikeln här.

 DONATE NOW!