NEWS & MEDIA

Press release

2023-12-01

Jenni Ginström ny tillförordnad vd för Help to Help

Help to Helps vd Clara Luthman går på föräldraledighet och Jenni Ginström tar över stafettpinnen som tillförordnad vd. Jenni har jobbat på Help to Help i två år med ansvar för partnerskap och kommunikation och har i bagaget en lång bakgrund från näringslivet med olika roller inom bank och pr. 

Idag den 1 december går Help to Helps vd Clara Luthman (till höger i bild) på föräldraledighet. Samtidigt tar Jenni Ginström (till vänster) över stafettpinnen som tillförordnad vd. Jenni har arbetat på Help to Help i två år med ansvar för partnerskap och kommunikation och har i bagaget en lång bakgrund från näringslivet med olika roller inom bank och pr. 

- Jag är glad för förtroendet att driva Help to Help vidare under Claras föräldraledighet! Det ska bli roligt och utvecklande att leda teamet och samarbeta med kollegorna såväl i Stockholm som Dar es Salaam. Jag ser fram emot att - tillsammans med våra finansiella partners, teamet samt styrelsen med vår grundare Malin Cronqvist i spetsen - jobba vidare med Help to Helps långsiktiga strategi och skapa största möjliga effekt per krona, säger Jenni.

- Det känns roligt och väldigt tryggt att lämna över till Jenni och jag ser fram emot att under en period följa verksamheten lite mer från sidlinjen. Mycket har hänt under mina drygt fyra år i organisationen, varav två år som vd, och det är tydligt att Help to Help-effekten verkligen fungerar i praktiken. 94 procent av studenterna som tar examen har en kvalificerad sysselsättning minst ett år efter examen och 72 procent möjliggör utbildning för någon annan. Jag är stolt över teamet som i samarbete med våra företags- och filantropiska partners, månadsgivare och volontärer gör det möjligt för ännu fler unga changemakers i Östafrika att få tillgång till högre utbildning, säger Clara.

Help to Help grundades 2010 av Malin Cronqvist som numera är verksam som stiftelsens styrelseordförande. Help to Help har kontor i Stockholm och Dar es Salaam och driver verksamhet i Tanzania och Uganda, genom ett stipendieprogram för högre studier samt det arbetsmarknadsförberedande programmet Help to Help Academy.

För mer information, kontakta gärna:
Jenni Ginström, jenni@helptohelp.se, 0704-827703

  

Läs mer i artikeln här.

 DONATE NOW!