NEWS & MEDIA

Press release
2021-11-01

Help to Help tillsätter ny VD för att öka expansionstakten

Den 1 november tillträder Clara Luthman som ny VD för Help to Help. Luthman har sedan 2019 haft rollen som Operativ chef med fokus på att utveckla verksamheten, validera Help to Helps effekt och skapa förutsättningar för expansion. 
Read more
Button Text
Partnership
2021-10-20

Moderna Försäkringar förlänger samarbetet med Help to Help - igen

Moderna Försäkringar har varit huvudsponsor till Help to Help sedan 2014. Nu väljer man återigen att förlänga samarbetet som möjliggör universitetsutbildning för Help to Helps studenter i Tanzania och Uganda. Långsiktiga partnerskap är helt avgörande för att kunna investera i utbildning som gör att unga kan skapa en bättre framtid för sig själv och sitt samhälle. Vi på Help to Help är oerhört glada över att fortsätta samarbetet med Moderna Försäkringar.
Read more
Button Text
Media
2021-07-08

Help to Helps grundare intervjuad av JNE Invest

Malin Cronqvist entreprenör i välgörenhetsorganisationen Help to Help. Tema för samtalet är Malins fantastiska resa. Allt började med att Malin som 22-årig skidlärare åkte till Tanzania med ambitionen att göra skillnad, på lång sikt. Idag bidrar hon dagligen till Tanzanias utveckling genom arbetet med välgörenhetsorganisationen Help to Help.
Read more
Button Text
Media
2021-05-26

Intervju: Utbildning för alla – kan LTH-studenternas affärsmodell vara en del av lösningen?

Tillgång till utbildning är en del av FN:s hållbarhetsmål – i mål 4 ”God utbildning för alla” beskrivs utbildning som en mänsklig rättighet. Kan studielån vara en lösning för att stötta högre utbildning i utvecklingsländer?
Read more
Button Text
Partnership
2021-04-20

Bravura förlänger sitt samarbete med Help to Help

Bravura samarbetar sedan 2017 med välgörenhetsorganisationen Help to Help. Samarbetet innebär att Bravura betalar 1% av företagets redovisade vinst efter skatt till Help to Help och pengarna går till studieavgifter för ungdomar i Östafrika.
Read more
Button Text
Media
2021-03-25

Help to Helps Andrew Mwakalebela i intervju om avståndet mellan studenter och arbetsmarknad i Tanzania

Antalet universitetsstudenter slår rekord i Tanzania, men utbildningarna lever inte upp till arbetsmarknadens krav. Framförallt unga kvinnor drabbas när arbetsgivarna efterfrågar praktiska kunskaper som inte ingår i deras utbildning. Utvecklingsmagasinet har pratat med Andrew Mwakalebela som arbetar med att försöka överbrygga avståndet mellan studenter och arbetsmarknad.
Read more
Button Text
Media
2021-01-24

Debattartikel: Fler måste se till att utbildning görs tillgänglig för alla.

Möjlighet till utbildning och matchning mellan studenter och arbetsgivare ger resultat, skriver grundare Malin Cronqvist, verksamhetsansvarig och grundare av insamlingsstiftelsen Help to Help i Sydsvenskan.
Read more
Button Text
Press release
2020-12-14

Grundare från Netlight backar Help to Help – ska utveckla världens mest effektiva stipendieprogram för högskolestudier

Fyra av grundarna bakom IT-konsultföretaget Netlight engagerar sig nu i organisationen Help to Help. Syftet är att utveckla världens mest effektivautbildningsprogram för ungdomar i Afrika.
Read more
Button Text
Media
2020-10-14

Varv på varv i Hammarbybacken – för rätten till utbildning

Målet var att lyfta frågan om allas rätt till utbildning. Äventyrsprofilen Ola Skinnarmo och organisationen Help to Helps grundare Malin Cronqvist besteg nyligen Hammarbybacken – 64 gånger. – Det var tufft, men är ju inte så tunn luft som på Kilimanjaro, säger Malin Cronqvist och skrattar.
Read more
Button Text

 DONATE NOW!