NEWS & MEDIA

Media
2021-07-08

Help to Helps grundare intervjuad av JNE Invest

Malin Cronqvist entreprenör i välgörenhetsorganisationen Help to Help. Tema för samtalet är Malins fantastiska resa. Allt började med att Malin som 22-årig skidlärare åkte till Tanzania med ambitionen att göra skillnad, på lång sikt. Idag bidrar hon dagligen till Tanzanias utveckling genom arbetet med välgörenhetsorganisationen Help to Help.
Read more
Button Text
Media
2021-05-26

Intervju: Utbildning för alla – kan LTH-studenternas affärsmodell vara en del av lösningen?

Tillgång till utbildning är en del av FN:s hållbarhetsmål – i mål 4 ”God utbildning för alla” beskrivs utbildning som en mänsklig rättighet. Kan studielån vara en lösning för att stötta högre utbildning i utvecklingsländer?
Read more
Button Text
Partnership
2021-04-20

Bravura förlänger sitt samarbete med Help to Help

Bravura samarbetar sedan 2017 med välgörenhetsorganisationen Help to Help. Samarbetet innebär att Bravura betalar 1% av företagets redovisade vinst efter skatt till Help to Help och pengarna går till studieavgifter för ungdomar i Östafrika.
Read more
Button Text
Media
2021-03-25

Help to Helps Andrew Mwakalebela i intervju om avståndet mellan studenter och arbetsmarknad i Tanzania

Antalet universitetsstudenter slår rekord i Tanzania, men utbildningarna lever inte upp till arbetsmarknadens krav. Framförallt unga kvinnor drabbas när arbetsgivarna efterfrågar praktiska kunskaper som inte ingår i deras utbildning. Utvecklingsmagasinet har pratat med Andrew Mwakalebela som arbetar med att försöka överbrygga avståndet mellan studenter och arbetsmarknad.
Read more
Button Text
Media
2021-01-24

Debattartikel: Fler måste se till att utbildning görs tillgänglig för alla.

Möjlighet till utbildning och matchning mellan studenter och arbetsgivare ger resultat, skriver grundare Malin Cronqvist, verksamhetsansvarig och grundare av insamlingsstiftelsen Help to Help i Sydsvenskan.
Read more
Button Text
Press release
2020-12-14

Grundare från Netlight backar Help to Help – ska utveckla världens mest effektiva stipendieprogram för högskolestudier

Fyra av grundarna bakom IT-konsultföretaget Netlight engagerar sig nu i organisationen Help to Help. Syftet är att utveckla världens mest effektivautbildningsprogram för ungdomar i Afrika.
Read more
Button Text
Media
2020-10-14

Varv på varv i Hammarbybacken – för rätten till utbildning

Målet var att lyfta frågan om allas rätt till utbildning. Äventyrsprofilen Ola Skinnarmo och organisationen Help to Helps grundare Malin Cronqvist besteg nyligen Hammarbybacken – 64 gånger. – Det var tufft, men är ju inte så tunn luft som på Kilimanjaro, säger Malin Cronqvist och skrattar.
Read more
Button Text
Media
2020-10-10

Äventyraren Ola Skinnarmo bestiger Kilimanjaro i Hammarbybacken, Sverige med och för Help to Help

Ola Skinnarmo och Malin Cronqvist skulle bestiga Kilimanjaro för att samla pengar till utbildning i Tanzania men hejdades av coronapandemin. På lördag erövrar de Hammarbybacken i stället – 64 gånger. – Trots allt som händer i världen måste vi våga tänka långsiktigt och lyfta allas rätt till utbildning, säger Malin Cronqvist, grundare av Help to Help.
Read more
Button Text
Media
2020-05-26

Help to Helps grundare om vikten av högre utbildning för att nå de globala målen

Covid-19 har lamslagit världen och sjukvårdspersonal i alla länder sliter i smittans spår. Samtidigt rapporterar WHO att det saknas 5,9 miljoner sjuksköterskor, främst i låg- och medelinkomstländer. Skillnaden på tillgång till högre utbildning gör sig tydligare än någonsin, skriver Malin Cronqvist på stiftelsen Help to Help. Läs debattartikeln med Help to Helps grundare, Malin Cronqvist.
Read more
Button Text

 DONATE NOW!