NEWS & MEDIA

Blog post
2022-07-01

Uppsatssamarbete med KTH-studenter: Skills Development

Caroline Malmqvist och Lovisa Kullman, som studerar industriell ekonomi vid KTH i Stockholm, har under våren skrivit sin masteruppsats i samarbete med Help to Help. Temat var Skills Development - to support graduates in entering the labour market in Tanzania‍.
Read more
Button Text
Press release
2022-06-30

Kommunikationsstrategen Stefan Olsson invald i Help to Helps styrelse

Stiftelsen Help to Help har valt in Stefan Olsson som ny ledamot i styrelsen i Sverige. Stefan tillför värdefull erfarenhet från över 20 år inom kommunikation och pr med sin bakgrund på bland annat pr-byrån Prime och som fristående rådgivare till börsbolag och myndigheter.
Read more
Button Text
Blog post
2022-04-11

Help to Help har sökt till Draknästet – utmanar bilden av den traditionella entreprenören

Nu i vår har vi på Help to Help sökt till SVT:s Draknästet - vi ville se om drakarna var redo att utmana sig själva att tänka utanför den gängse entreprenörsdefinitionen och investera i social return on investment.
Read more
Button Text
Press release
2022-01-17

Help to Help växer och rekryterar Jenni Ginström som Head of Growth and Partnerships

Help to Help har rekryterat Jenni Ginström till en ny roll som Head of Growth and Partnerships. Jenni tillför värdefull erfarenhet från finans, pr och kommunikation med sin bakgrund på bland annat Danske Bank och pr-byrån Westander.
Read more
Button Text
Blog post
2021-12-30

Claras nyårskarameller

Rekord i antal studenter, förlängt förtroende hos våra partners och ett växande team! Det är bara några av nyårskaramellerna som vår VD Clara väljer när hon sammanfattar året.
Read more
Button Text
Partnership
2021-11-23

Oriflames insamling slog rekord

För tredje gången arrangerade Oriflame ett insamlingsevent till förmån för Help to Help och i år slogs rekord. Eventet genererade totalt 114 000 kr som nu investeras i fem hela utbildningar för Help to Helps studenter i Tanzania och Uganda, studenter som kan driva långsiktig samhällsutveckling. Insamlingen skapade win-win-win för alla parter - Oriflames anställda kunde fynda kläder från modellfotograferingar för en billig peng, kläder som inte användes fick ett förlängt liv och intäkterna gick till att finansiera utbildning.
Read more
Button Text
Press release
2021-11-01

Help to Help tillsätter ny VD för att öka expansionstakten

Den 1 november tillträder Clara Luthman som ny VD för Help to Help. Luthman har sedan 2019 haft rollen som Operativ chef med fokus på att utveckla verksamheten, validera Help to Helps effekt och skapa förutsättningar för expansion. 
Read more
Button Text
Partnership
2021-10-20

Moderna Försäkringar förlänger samarbetet med Help to Help - igen

Moderna Försäkringar har varit huvudsponsor till Help to Help sedan 2014. Nu väljer man återigen att förlänga samarbetet som möjliggör universitetsutbildning för Help to Helps studenter i Tanzania och Uganda. Långsiktiga partnerskap är helt avgörande för att kunna investera i utbildning som gör att unga kan skapa en bättre framtid för sig själv och sitt samhälle. Vi på Help to Help är oerhört glada över att fortsätta samarbetet med Moderna Försäkringar.
Read more
Button Text
Media
2021-07-08

Help to Helps grundare intervjuad av JNE Invest

Malin Cronqvist entreprenör i välgörenhetsorganisationen Help to Help. Tema för samtalet är Malins fantastiska resa. Allt började med att Malin som 22-årig skidlärare åkte till Tanzania med ambitionen att göra skillnad, på lång sikt. Idag bidrar hon dagligen till Tanzanias utveckling genom arbetet med välgörenhetsorganisationen Help to Help.
Read more
Button Text

 DONATE NOW!